pirmdiena, 2009. gada 20. aprīlis

"No drauga draugam 3" atskats

Koncertu "No drauga draugam 3" vadīja Ritvars Lanka un Liene Greifāne Bronuša, plašāk pazīstama kā daudzsološā mūziķe Candy. Atšķirībā no Lienes, Ritvars šāda mēroga pasākumu vadīja pirmo reizi, un jāteic, ka tas viņam lieliski izdevās.

Kā pirmie mākslinieki uz skatuves kāpa "Mirta & Hot acoustics". Šī grupa spēlē blūzu, kas Latvijā nav sevišķi populārs, taču Mirta lieliski parādīja, ka ir viena no labākajām šī mūzikas žanra pārstāvēm valstī. Pāris izpildītās liesmas iesildīja sanākušo publiku, kas bija ieradušies atbalstīt labadrības akciju.

Pēc Mirtas uzstāšanās savu priekšnesumu sniedza vakara vadītāja Liene, kas izpildīja savu šī gada Eirovīzijas dziesmu "In love we trust".

Kā otrais uz skautves kāpa daudzsološais jaunais mākslinieks Miks Dukurs, kurš iepriekšējā nedēļā prezentēja savu jaunāko klipu dziesmai "Nevar saredzēt". Nenoliedzami Miks ir jauns spīdeklis pie Latvijas mūzikas debesīm, kas pārsteidza ar savu spēcīgo balsi, izjusto dziedājumu un simtsprocentīgo atdevi. Viņš izpildīja četras dziesmas un tām visām publika dziedāja un dejoja līdzi.

Trešais mākslinieks, kas atbalstīja ideju vākt līdzekļus, lai labiekārtotu un iegādātos rotaļlietas BKUS 20.nodaļas bērniem bija Kārlis Kazāks, kurš kopā ar savu draugu Gati nospēlēja vairākus lieliskus gabalus no sava pērn iznākušā albuma "Uz manām plaukstām". Kārlis ir lielisks mūziķis un cilvēks, kurš nekad neatteiks palīdzību cēliem mērķiem. Kārlis pierādīja, ka, lai tiktu radīta baudāma mūzika ir nepieciešama tikai akustiskā ģitāra un atvērta sirds.

Ceturtie uzstājās grupa, kurai šis bija pēdējais koncerts pastāvēšanas vēsturē "Disfunk". Grupa nospēlēja fantastisku koncertu, iekļaujot tajā savas populārākās dziesmas "Ar acīm ciet" un "Kas būs rīt?", kā arī dažas lieliskas kaverversijas. Lai Reinim veicas pildot ģitārista pienākumus viņa jaunajā grupā "Double Faced Eels".

Ar fantastisku priekšnesumu publiku iekustināja nākamie pasākuma viesi - beatbox apvienība "PeR", kas lieliski parādīja savu talantu. Apmeklētāji tika ātri vien uzlādēti ar pozitīvu enerģiju un jautrību, jo puiši ne tikai fantastiski beatbox`o, bet ir arī ļoti atraktīvi šovmeņi.

Pēc muzikālās apvienības "PeR" uz skatuves kāpa grupa "Iedomu spārni", kas nospēlēja gan savas zināmākās dziesmas, gan arī vēstnešus no rudenī gaidāmā studijas albuma. Kā vienmēr grupas soliste Ieva izcēlās ar savu spēcīgo vokālu, un pierādīja to, kāpēc viņa ir viena no labākajām pop/rock dziedātājām valstī. Ar nepacietību gaidu "Iedomu spārnu" jauno albumu.

Grupa "IVA", kas plašāku atpazīstamu ieguva ar dziesmu "Highway", kas uzvarēja Māra Žigata vadītajā "Priekšnama" topā. Es ticu, ka par šo grupu tuvākajā nākotnē mēs dzirdēsim daudz, jo šī gada pavasarī "IVA" jau popularizēja Latvijas vārdu Francijā, kur grupa piedalījās mūzikas festivālā.

Koncertu finiša taisnē ievirzīja nopietnu vīru grupa "Peec Lietus", kuri savā radošajā CV var ierakstīt divus spēcīgus faktus: viņi ir iesildījuši Latvijas slavenāko grupu "Prāta Vētra" viņu tūrē "Dienās, kad lidlauks pārāk tāls", kā arī iesildījuši roka veterānus "Def Leppard". Šo grupu klātienē es dzirdēju pirmo reizi, un jāpiekrīt, ka puiši lieliski prot savu darbu, un viņu dziesmām ātri vien sāka dziedāt (vai vismaz dungot) līdzi. Gaidīsim grupas albumu.

Visbeidzot koncertu noslēdza viena no Latvijas atzītākajām rokgrupām "Superhuman". Grupa, kas spēja pēdējo reizi iekvēlināt jau nedaudz pagurušo publiku. Visi dziedāja līdzi grupas lielākajiem hitiem: "Ledus", "Jau tā" u.c. Kristians kārtējo reizi visus pārsteidza ar savu roķīgo vokālu, kas nenoliedzami bija kā trāpījums naglai uz galvas.

"No drauga draugam 3" noslēdzās uz lieliskas muzikālas nots, un cerams, ka nākamajā gadā mēs tiksimies atkal, taču jau nopietnāk un jaunās telpās :)

Paldies visiem, kas palīdzēja koncertam notikt.
Īpašs paldies:
SIA "Zetcom" un Elīnai Timermanei
SIA "Platformamusic.lv" un Rimantam Liepiņam
A/S "Radio SWH" un Laurai Dukjanai-Līcei, un ētera personībai Egonam reiteram
Radio Valmiera un radio direktorei Kristai Tučai kā arī ētera personībām Andrim Jurgam un Signei Paulai Ozoliņai
TVNET mūzikas redaktoram Jānim Žildem
Plakāta māksliniecei Daigai Kalējai-Gasparovičai

Nav komentāru: