otrdiena, 2009. gada 10. marts

Positivus festival

Šodien Positivus festivāla rīkotāji paziņo pirmos māksliniekus, kas uzstāsies lielākajā mūzikas un mākslas festivālā Baltijā – Positivus festivāls. MOBY, PRĀTA VĒTRA, THE TING TINGS, PETER DOHERTY, EBONY BONES ir pirmie mākslinieki kas 17. un 18. jūlijā uzstāsies Positivus festivālā Salacgrīvā. Tuvākā laikā paredzēta programmas papildināšana ar vēl vairākām ārzmeju zvaigznēm un protams vietējiem māksliniekiem. Biļetes nopērkamas „Biļešu Serviss“ kasēs un to cena ir Ls 29.
MOBY
Viena no elektroniskās un tehnomūzikas strīdīgākajām personībām, kuru vieni ceļ godā par to, ka šo citkārt anonīmo mūziku viņš spējis padarīt dzīvu, spēlējamu un rādāmu koncertos, bet citi – peļ par šīs mūzikas vienkāršošanu un “atšķaidīšanu” ar popsīgām meldijām, kas pievilcīgas vienkāršu klausītāju ausīm. Īsi pirms festivāla MOBY plāno laist klajā savu kārtējo albumu.
PRĀTA VĒTRA
Neapšaubāmi Latvijas veiksmīgākā, labākā un publikas visvairāk mīlētā grupa, kura savos izcilajos koncertos pagājušajā gadā pulcēja 85000!!!!! skatītāju savu vienīgo šīsvasaras koncertu sniegs tieši Positivus festivālā.Pēc grandiozās un panākumiem bagātās pagājušās vasaras koncerttūres grupa gatavo īpašu programmu savam šīsvasaras vienīgajam koncertam.Starp citu, grupa šogad atzīmē savu 20 gadu jubileju.
THE TING TINGS
Aizrautīgs, dejojams, juceklīgs indie-pops bundzinieka Jules De Martino un dziedātājas, ģitāristes Katie White duetā koncertos ir pārsteidzoši pozitīvs baudījums. The Ting Tings iekaroja Lielbritāniju pārsteidzošā ātrumā, ar singlu “That’s Not My Name” ielecot uzreiz Anglijas topa pašā augšgalā. Viņi ir pagājušā gada veiksmīgākā jaunā britu grupa.
PETER DOHERTY
Vieniem šis vārds daudz labāk zināms ar skandāliem un to, ko viņš dūris sev rokā un ar kādu supermodeli draudzējies, dzeltenās preses varonis, nesakarīgs un nekaunīgs narkomāns, ar kuru baidīt bērnus… Citiem - iemīļots un aizstāvēts rokmūzikas peramais zēns, kurš ar visu savu miesu un dvēseli šodien pārstāv aizgājušo laiku rokmūzikas romantiku, bohēmu un spēj radīt patiešām labas balādes…
EBONY BONES
Izplosījusies savā dzimtajā pilsētā Londonā un Lielbritānijas festivālos (Glastonburijā 2007. un 2008. gadā), šogad Ebony Bones izdos savu debijas albumu un kopā ar savu grupu pārņems Eiropu. Viņas fani koncertos ierodas maskās, bet viņas krāsainie tērpi, kreļļu milzīgās bumbas un neona rotaslietas apžilbina publiku, un liek saulei izskatīties bālai, kad Ebony Bones ārdās uz skatuves. Samiksējiet kopā Clash, Grace Jones un Bjorku, iespējams, dabūsiet ko līdzīgu Ebony Bones mūzikai.
Kopumā paredzēts, ka šogad festivālā uzstāsies vēl vairāk rietumu zvaigznes kā iepriekš, kuras pārstāvēs dažādus mūzikas stilus.Biļetes uz festivālu nopērkamas SIA “Biļešu Serviss” tirdzniecības vietās. Divu dienu biļete maksā Ls 29. Biļetes ar telts vietu maksā Ls 32.50.

Dienas prieks nr.2 atrodams te.

Nav komentāru: